receptek Zöldborsós sertéspaprikás A kockára vágott sertéshúst hagymás zsírba tesszük, mellé rakjuk a karikára vágott sárgarépát, gulyáskrémmel ízesítjük, majd puhára pároljuk. Végül beletesszük a zöldborsó konzervet és a tejfölt, ezzel... tovább Lecsós csirke A tisztított 4-4 darabra vágott csirkét besózzuk, lisztbe mártva forró olajban pirosra sütjük. A füstölt szalonnát kockára vágva kiolvasztjuk, zsírjában megpirítjuk az aprított hagymát, beletesszük... tovább Tejszínes zöldborsós csirke A megtisztított csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a vajon megpirítjuk. A szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a vöröshagymát, hozzáöntjük a csirkéhez és kevés vízzel... tovább Zöldborsós zúzapörkölt A megtisztított, felaprított zúzákat hagymás olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vízzel puhára pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a zöldborsót és a lecsót. A kolozsvári szalonnát felaprítjuk,... tovább Szilvalekváros gombóc A főt burgonyát áttörjük, tojással, liszttel, sóval és a zsiradék felével tésztává gyúrjuk. Lisztezett gyúródeszkán 5 mm vastagra nyújtjuk, négyszögekre vágjuk, melyek közepére szilvalekvárt teszünk.... tovább Lekváros derelye dióval A lisztből, tojásból és a zsírból közép kemény tésztát gyúrunk, 2 cipóba formázzuk, és vékonyra kinyújtjuk. A tészta egyik felére 3 cm-es távolságokra kis lekvárhalmokat rakunk. A lekvár közeit megkenjük... tovább << Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>141516171819