MagyarEnglish
Zöldborsós sertéspaprikás

Zöldborsós sertéspaprikás

A kockára vágott sertéshúst hagymás zsírba tesszük, mellé rakjuk a karikára vágott sárgarépát, gulyáskrémmel ízesítjük, majd puhára pároljuk. Végül beletesszük a zöldborsó konzervet és a tejfölt, ezzel...

tovább
Lecsós csirke

Lecsós csirke

A tisztított 4-4 darabra vágott csirkét besózzuk, lisztbe mártva forró olajban pirosra sütjük. A füstölt szalonnát kockára vágva kiolvasztjuk, zsírjában megpirítjuk az aprított hagymát, beletesszük...

tovább
Tejszínes zöldborsós csirke

Tejszínes zöldborsós csirke

A megtisztított csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a vajon megpirítjuk. A szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a vöröshagymát, hozzáöntjük a csirkéhez és kevés vízzel...

tovább
Zöldborsós zúzapörkölt

Zöldborsós zúzapörkölt

A megtisztított, felaprított zúzákat hagymás olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vízzel puhára pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a zöldborsót és a lecsót. A kolozsvári szalonnát felaprítjuk,...

tovább
Szilvalekváros gombóc

Szilvalekváros gombóc

A főt burgonyát áttörjük, tojással, liszttel, sóval és a zsiradék felével tésztává gyúrjuk. Lisztezett gyúródeszkán 5 mm vastagra nyújtjuk, négyszögekre vágjuk, melyek közepére szilvalekvárt teszünk....

tovább
Lekváros derelye dióval

Lekváros derelye dióval

A lisztből, tojásból és a zsírból közép kemény tésztát gyúrunk, 2 cipóba formázzuk, és vékonyra kinyújtjuk. A tészta egyik felére 3 cm-es távolságokra kis lekvárhalmokat rakunk. A lekvár közeit megkenjük...

tovább