MagyarEnglish

Rólunk

Miért a mi zöldborsó, vagy csemege kukorica konzervünket válassza?

Mert kiváló minőségű terméket kap:

 • Magyarországon tiszta környezetben, szigorúan ellenőrzött körülmények között termesztett, GMO mentes, a betakarítást követően frissen feldogozott nyersanyagból készül
 • Nem tartalmaz tartósítószert, vagy egyéb mesterséges adalékanyagot, a legkorszerűbb vákumzárási és hőkezelési eljárással tartósítunk
 • Ellenőrzött és tanúsított gyártási, csomagolási folyamat

Mert minden vásárlása:

 • a magyar mezőgazdaság és feldolgozóipar fejlődéséhez járul hozzá, magyar munkahelyek megőrzését és bővítését támogatja
 • utáni adót, járulékot, díjat Magyarországon fizetünk, mely mind Önökhöz kerül vissza ellátások, juttatások, közösségi szolgáltatások formájában

Hogyan?

Az alábbi cégbemutatóból mindent megtudhat:

Az EKO Konzervipari Kft 2006. januártól 100%-ban magyar családi tulajdonban van, de jogelődjei által közel ötven éve részese Nyíregyháza város és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdasági életének.

A gyár adottságainak (termelő háttér, telephely, technológia, fejlett logisztika) köszönhetően cégünk a három legnagyobb zöldborsó és csemege kukorica konzerv feldolgozó és exportőr társaság között van.

A teljes termékpályát kontrolláljuk, a nyersanyag termeltetésétől kezdve a feldolgozás, csomagoláson át a kiszállításig, így csak egészséges, jó minőségű termék kerül fogyasztóink asztalára.

Társaságunk mintegy hetven különböző terméket gyárt, eltérő kiszerelésekben:

Dobozos termékek:

 • zöldborsó,
 • csemege kukorica
 • babok

Üveges termékek:

 • Lekvárok (Nagymama lekvárja)
 • Mártások
 • Befőttek (diabetikus változatokban is)
 • Savanyúságok
 • Ketchup

Ivólevek

A gyár 1964 óta gyárt konzervipari termékeket, az idő alatt több ezer termék gyártási tapasztalata és receptúrája gyűlt össze.

Büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink legnagyobb része több évtizede a cégnél dolgozik és mindent tudnak a konzervgyártásról, azaz, hogy miből, hogyan lehet és kell minőségi, egészséges élelmiszert készíteni. Cégünk éves átlagos statisztikai létszáma 224 fő, mely állandó és szezonális dolgozókból áll. Szezonban közel 350 fő dolgozik a vállalkozásnál. A több ezer hektárt érintő mezőgazdasági integráció további több száz termelőnek és azok családjainak ad munkát és megélhetést.

A mintegy 50 éves múlt mellett a legmodernebb technológia áll rendelkezésünkre, mely képes a nagyüzemi méretű termelésre és lehetővé teszi a legkorszerűbb zárási (vákum) és hőkezelési (sterilizálás, pasztörizálás) technológiák alkalmazását.

Ezáltal olyan termékeket gyártunk, melyek egyáltalán nem tartalmaznak tartósító szert.

Ugyancsak büszkék vagyunk arra, hogy a felhasznált nyersanyagot Magyarországon termeltetjük szigorúan ellenőrzött körülmények között, így csak tiszta talajban és környezetben, csak a szükséges mértékben vegyszer kezelt, frissen betakarított nyersanyag kerül a termékeinkbe.

A száznál is több szerződött mezőgazdasági termelő partnerünkkel szoros és napi munka kapcsolatban vagyunk.  Az összesen mintegy 3.200 hektár nagyságú mezőgazdasági terület a gyár 50 kilométeres körzetén belül található.  

Néhány adat Magyarország klimatikus adottságairól:

 • az éves átlagos hőmérséklet 8,8 °C és 11,5°C között változik
 • közepesen magas a napsütéses órák száma: 1900-2200 óra/év
 • éves csapadék mennyiség: 500-800 milliméter között, de területeink 60%-a öntözött

A mezőgazdasági termeltetés programozására, ellenőrzésére és a betakarítási munkák megszervezésére erre a célra dedikált csapatot foglalkoztatunk. Ez lehetővé teszi a megfelelő fajta választék kialakítását, a szakszerű talaj kiválasztás, vetési terv és növényvédelem, valamint a kiváló minőségű nyersanyag termeléséhez szükséges egyéb feltételek meglétének ellenőrzését. Ugyancsak megengedi az egyedi vevői igények szerinti termék fejlesztéseket is.

Érdekesség, hogy a borsó és csemege konzerv gyártás során a nyersanyag a betakarítását követő 4-5 órán belül a dobozba kerül.

Környezetünk védelmét is kiemelt prioritásként kezeljük. Nálunk működik Magyarország egyik legkorszerűbb biológiai szennyvíz előtisztító rendszere. Ezzel lehetővé vált, hogy a legszigorúbb hazai és európai úniós előírásoknak megfelelő tisztaságúra előtisztított szennyvízet bocsátunk ki a városi közcsatornába. A visszamaradt ún. szennyvíz iszapból pedig egy közeli biogáz üzemben gáz készítenek.

A fentieket a minősítő intézetek is elismerik, így az élelmiszeriparban elérhető összes minőségi tanúsítvánnyal rendelkezünk: HACCP, ISO 9001: 2008, IFS, GMO mentes termék

Keleti és nyugati irányba egyaránt működő, megbízhatóan bejáratott logisztikai rendszert, útvonalat kínálunk nagykereskedő partnereink felé, valamint képesek vagyunk a közvetlen kiskereskedelmi láncokhoz történő beszállításokra is.

Termékeinket szívből ajánlom Önnek és családjának, melyhez jó egészséget kívánok:

 

Puskás László Csaba                                                     
Ügyvezető