MagyarEnglish

Zöldborsós zúzapörkölt

Elkészítési idő

40 perc

Hozzávalók 6 fő részére

  • 1 üveg zöldborsó konzerv
  • 1 kisüveg natúrlecsó
  • 50 dkg csirkezúza
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg makaróni
  • 15 dkg gomba
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál ketchup
  • bors
  • pirospaprika

Termék leírás

A megtisztított, felaprított zúzákat hagymás olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vízzel puhára pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a zöldborsót és a lecsót. A kolozsvári szalonnát felaprítjuk, zsírját kiolvasztjuk. Ebben megpirítjuk a maradék hagymát, beletesszük a tisztított gombát, sóval, borssal, ketchuppal ízesítjük, megpároljuk. A kifőtt makarónihoz adjuk, és ezzel körítjük a zúzapörköltet.

a recepthez kapcsolódó termékek

további receptek