Zöldborsós zúzapörkölt
Elkészítési idő
40 perc
Hozzávalók 6 fő részére
- 1 üveg zöldborsó konzerv
- 1 kisüveg natúrlecsó
- 50 dkg csirkezúza
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg makaróni
- 15 dkg gomba
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál ketchup
- só
- bors
- pirospaprika
Termék leírás
A megtisztított, felaprított zúzákat hagymás olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vízzel puhára pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a zöldborsót és a lecsót. A kolozsvári szalonnát felaprítjuk, zsírját kiolvasztjuk. Ebben megpirítjuk a maradék hagymát, beletesszük a tisztított gombát, sóval, borssal, ketchuppal ízesítjük, megpároljuk. A kifőtt makarónihoz adjuk, és ezzel körítjük a zúzapörköltet.