receptek Almapüré leves A vajat egy lábasban megolvasztjuk, belekeverjük a kukoricalisztet, felöntjük a tejjel és állandóan kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. Az almabefőttet felaprítjuk, a levével együtt összeturmixoljuk,... tovább Nyírségi gombócleves A húsból a zöldségekkel levest főzünk, melyet világos rántással sűrítünk. Betétként burgonyagombócot, gombát és zöldborsót főzünk bele. A tűzről levett levesbe keverjük a tejszínnel elkavart tojás sár... tovább Zöldborsó krém leves A csontból a vegyes zöldséggel levest főzünk. A zöldborsókonzervet átpasszírozzuk. Világos vajas rántást készítünk, feleresztjük a csont lével és 2 dl tejjel, hozzáadjuk az áttört borsót. Sóval, borssal,... tovább Zöldborsószelet rántva A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, tejjel felengedjük, sűrűre főzzük, sóval, petrezselyem zölddel ízesítjük. A zöldborsókonzervet levétől lecsepegtetjük, összekeverjük a mártással, ha... tovább Zöldborsós omlett Egy evőkanál olajon megpirítjuk a tisztított, apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zöldborsót és a kukoricát. A tűzről levéve elkeverjük a felvert tojásokkal, a tejszínnel és a fűszerekkel. A vajon... tovább Vitamin saláta A gyümölcsöket és a zöldségeket apróra vágjuk és összekeverjük. Hozzáadjuk a finomra vágott tárkonylevelet, a leszűrt citromlevet, a majonézt, a porcukrot, a sót és a megmosott, csíkokra vágott fejes... tovább << Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>234567