MagyarEnglish
Almapüré leves

Almapüré leves

A vajat egy lábasban megolvasztjuk, belekeverjük a kukoricalisztet, felöntjük a tejjel és állandóan kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. Az almabefőttet felaprítjuk, a levével együtt összeturmixoljuk,...

tovább
Nyírségi gombócleves

Nyírségi gombócleves

A húsból a zöldségekkel levest főzünk, melyet világos rántással sűrítünk. Betétként burgonyagombócot, gombát és zöldborsót főzünk bele. A tűzről levett levesbe keverjük a tejszínnel elkavart tojás sár...

tovább
Zöldborsó krém leves

Zöldborsó krém leves

A csontból a vegyes zöldséggel levest főzünk. A zöldborsókonzervet átpasszírozzuk. Világos vajas rántást készítünk, feleresztjük a csont lével és 2 dl tejjel, hozzáadjuk az áttört borsót. Sóval, borssal,...

tovább
Zöldborsószelet rántva

Zöldborsószelet rántva

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, tejjel felengedjük, sűrűre főzzük, sóval, petrezselyem zölddel ízesítjük. A zöldborsókonzervet levétől lecsepegtetjük, összekeverjük a mártással, ha...

tovább
Zöldborsós omlett

Zöldborsós omlett

Egy evőkanál olajon megpirítjuk a tisztított, apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zöldborsót és a kukoricát.  A tűzről levéve elkeverjük a felvert tojásokkal, a tejszínnel és a fűszerekkel. A vajon...

tovább
Vitamin saláta

Vitamin saláta

A gyümölcsöket és a zöldségeket apróra vágjuk és összekeverjük. Hozzáadjuk a finomra vágott tárkonylevelet, a leszűrt citromlevet, a majonézt, a porcukrot, a sót és a megmosott, csíkokra vágott fejes...

tovább