Zöldborsó krém leves
Elkészítési idő
30 perc
Hozzávalók 6 fő részére
- 1 üveg zöldborsókonzerv
- 40 dkg csont
- 15 dkg vegyes zöldség
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 6 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 2 tojás sárgája
- só
- bors
- delikát
Termék leírás
A csontból a vegyes zöldséggel levest főzünk. A zöldborsókonzervet átpasszírozzuk. Világos vajas rántást készítünk, feleresztjük a csont lével és 2 dl tejjel, hozzáadjuk az áttört borsót. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük, és jól felforraljuk. A tűzről levéve a tejszínnel elkevert tojássárgájával sűrítjük. Tálaláskor vajdarabkákat morzsolunk bele, és pirított zsemlekockákkal kínáljuk.