MagyarEnglish

Nyírségi gombócleves

Elkészítési idő

30 perc

Hozzávalók 6 fő részére

  • 5 dkg zöldborsókonzerv
  • 40 dkg borjú vagy sertéshús
  • 15 dkg sárgarépa
  • 5 dkg petrezselyem
  • 10 dkg karalábé
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg karfiol
  • 10 dkg gomba
  • 4 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojás sárgája
  • bors
  • delikát
  • petrezselyem zöld
  • citrom

Termék leírás

A húsból a zöldségekkel levest főzünk, melyet világos rántással sűrítünk. Betétként burgonyagombócot, gombát és zöldborsót főzünk bele. A tűzről levett levesbe keverjük a tejszínnel elkavart tojás sárgáját. Ezután már főzni nem szabad. Tálaláskor citromlével, petrezselyem zölddel ízesítjük.

további receptek