MagyarEnglish

Terefere csirke

Elkészítési idő

50 perc

Hozzávalók 6 fő részére

  • 1 kisüveg zöldborsó konzerv
  • 1 kg burgonya
  • 1 egész csirke
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg vaj
  • 1 nagy alma
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • petrezselyem zöld
  • bors
  • majoránna
  • őrölt bazsalikom
  • Univer magyaros fűszerkeverék
  • szerecsendió

Termék leírás

A csirkét feldaraboljuk. A vaj egy részével kikenünk egy jénai tálat, belerakjuk a húsdarabokat. A felkarikázott kolbászt rászórjuk a csirkére, sózzuk és meghintjük a fűszerekkel. Tetejére rakjuk a zöldborsót és a petrezselyem zöldet. A megtisztított, apróra vágott almát összekeverjük a tejföllel, tejszínnel és a reszelt sajttal. Ezzel a mártással leöntjük a csirkét. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk és beborítjuk vele a csirkét. A maradék vajjal és fűszerekkel megszórjuk. Lefedve, takaréklángon sütjük meg.

a recepthez kapcsolódó termékek

további receptek