Terefere csirke
Elkészítési idő
50 perc
Hozzávalók 6 fő részére
- 1 kisüveg zöldborsó konzerv
- 1 kg burgonya
- 1 egész csirke
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 10 dkg vaj
- 1 nagy alma
- 5 dkg reszelt sajt
- 10 dkg lángolt kolbász
- petrezselyem zöld
- bors
- majoránna
- őrölt bazsalikom
- Univer magyaros fűszerkeverék
- só
- szerecsendió
Termék leírás
A csirkét feldaraboljuk. A vaj egy részével kikenünk egy jénai tálat, belerakjuk a húsdarabokat. A felkarikázott kolbászt rászórjuk a csirkére, sózzuk és meghintjük a fűszerekkel. Tetejére rakjuk a zöldborsót és a petrezselyem zöldet. A megtisztított, apróra vágott almát összekeverjük a tejföllel, tejszínnel és a reszelt sajttal. Ezzel a mártással leöntjük a csirkét. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk és beborítjuk vele a csirkét. A maradék vajjal és fűszerekkel megszórjuk. Lefedve, takaréklángon sütjük meg.