MagyarEnglish

Tejszínes zöldborsós csirke

Elkészítési idő

50 perc

Hozzávalók 6 fő részére

  • 1 üveg zöldborsó konzerv
  • 1 db 1 kg-os csirke
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • bors
  • petrezselyem zöld

Termék leírás

A megtisztított csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a vajon megpirítjuk. A szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a vöröshagymát, hozzáöntjük a csirkéhez és kevés vízzel puhára pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a zöldborsót. Tálaláskor ráöntjük a tejszínt, belemorzsoljuk a maradék vajat és meghintjük petrezselyem zölddel. Vajas burgonyát vagy rizst adunk hozzá.

a recepthez kapcsolódó termékek

további receptek