Tejszínes zöldborsós csirke
Elkészítési idő
50 perc
Hozzávalók 6 fő részére
- 1 üveg zöldborsó konzerv
- 1 db 1 kg-os csirke
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dkg liszt
- 1 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- só
- bors
- petrezselyem zöld
Termék leírás
A megtisztított csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a vajon megpirítjuk. A szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a vöröshagymát, hozzáöntjük a csirkéhez és kevés vízzel puhára pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a zöldborsót. Tálaláskor ráöntjük a tejszínt, belemorzsoljuk a maradék vajat és meghintjük petrezselyem zölddel. Vajas burgonyát vagy rizst adunk hozzá.