MagyarEnglish

Sertésérmék szabolcsi módra

Elkészítési idő

45 perc

Hozzávalók 6 fő részére

  • 1 kisüveg zöldborsó konzerv
  • 1 kisüveg natúr lecsó
  • 60 dkg sertéscomb
  • 40 dkg liszt
  • 12 dkg zsír
  • 12 dkg füstölt sonka
  • 6 dkg füstölt szalonna
  • 80 dkg burgonya
  • 5 db tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors

Termék leírás

A sertéscombból 3 dkg-os érméket szeletelünk, kiverjük, majd sózzuk és kevés zsírban natúran lesütjük. A füstölt szalonnát és a sonkát kockára vágjuk, hagymás zsíron megpirítjuk. Összekeverjük a natúrlecsóval és a zöldborsóval. Közben a burgonyát meghámozzuk, megfőzzük. Áttörjük és tojással, liszttel összekeverjük. Lángosokat formázunk belőle, amiket kevés olajjal palacsintasütőben megsütünk. Tálaláskor minden tányérra egy lángost teszünk, szélére rakjuk a megsütött húsérméket, középre halmozzuk a lecsós, zöldborsós ragut. Forrón tálaljuk.

a recepthez kapcsolódó termékek

további receptek