Sertésérmék szabolcsi módra
Elkészítési idő
45 perc
Hozzávalók 6 fő részére
- 1 kisüveg zöldborsó konzerv
- 1 kisüveg natúr lecsó
- 60 dkg sertéscomb
- 40 dkg liszt
- 12 dkg zsír
- 12 dkg füstölt sonka
- 6 dkg füstölt szalonna
- 80 dkg burgonya
- 5 db tojás
- 2 fej vöröshagyma
- só
- bors
Termék leírás
A sertéscombból 3 dkg-os érméket szeletelünk, kiverjük, majd sózzuk és kevés zsírban natúran lesütjük. A füstölt szalonnát és a sonkát kockára vágjuk, hagymás zsíron megpirítjuk. Összekeverjük a natúrlecsóval és a zöldborsóval. Közben a burgonyát meghámozzuk, megfőzzük. Áttörjük és tojással, liszttel összekeverjük. Lángosokat formázunk belőle, amiket kevés olajjal palacsintasütőben megsütünk. Tálaláskor minden tányérra egy lángost teszünk, szélére rakjuk a megsütött húsérméket, középre halmozzuk a lecsós, zöldborsós ragut. Forrón tálaljuk.