Szatmári töltött flekken
Elkészítési idő
30 perc
Hozzávalók 6 fő részére
- 1 kisüveg zöldborsókonzerv
- 60 dkg sertéstarja
- 20 dkg gépsonka
- 10 dkg zsír
- 2 db tojás
- 10 dkg gomba
- só
- bors
Termék leírás
A sertéstarját 12 db-ra szeleteljük és kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A sonkát és a gombát felaprítjuk, összekeverjük a zöldborsóval és a felvert tojásokkal, petrezselyem zölddel ízesítjük. Az előkészített húsokba töltjük, hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. A megtöltött húsokat kizsírozott tepsibe tesszük, kevés vizet öntve alá forró sütőben készre sütjük. Zsírban sült burgonyával, vajas zöldborsóval, szilvabefőttel tálaljuk.