MagyarEnglish

Szatmári töltött flekken

Elkészítési idő

30 perc

Hozzávalók 6 fő részére

  • 1 kisüveg zöldborsókonzerv
  • 60 dkg sertéstarja
  • 20 dkg gépsonka
  • 10 dkg zsír
  • 2 db tojás
  • 10 dkg gomba
  • bors

Termék leírás

A sertéstarját 12 db-ra szeleteljük és kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A sonkát és a gombát felaprítjuk, összekeverjük a zöldborsóval és a felvert tojásokkal, petrezselyem zölddel ízesítjük. Az előkészített húsokba töltjük, hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. A megtöltött húsokat kizsírozott tepsibe tesszük, kevés vizet öntve alá forró sütőben készre sütjük. Zsírban sült burgonyával, vajas zöldborsóval, szilvabefőttel tálaljuk. 

további receptek