2015 | 10 | 30.

 

Sajtóközlemény

Komplex technológiafejlesztés megvalósítása az EKO Kft-nél

 

 

Az EKO Konzervipari Kft. 99,57 millió Ft támogatást nyert a "Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára" című pályázati kiírásban az Új Széchényi Terv keretében. A fejlesztés eredményeképpen komplex technológiai fejlesztés valósul meg cégünk székhelyén Nyíregyházán a  Vasgyár u. 9-13. szám alatt.

 

 

Az 50%-os támogatási intenzitású projekt megvalósítása során termeléshez kapcsolódó infrastrukturális beruházás, eszközbeszerzés, informatikai szoftver és hardverbeszerzés valósul meg. Cégünk a pályázat megvalósítását saját felelősségre 2014.03.03-án megkezdte, így részben már megvalósításra került.

 

A pályázat benyújtásakor célként tűztük ki a termék előállítás minőségének javítását,  a jövedelmezőségünk és költséghatékonyságunk  növelését, az előállítás körülményeinek magasabb színvonalúvá tételét. Előzőek alapján versenyképességünk növekedése,  innovációs-  termék megújítási képességünk erősödése is lehetővé válik.

 

A projekt megvalósítási időszaka: 2013. március 01 - 2015. november 30.

 

Megvalósítási helyszín: 4400 Nyíregyháza, Vasgyár utca 9-13. hrsz.5826

 

A fejlesztés eredményeképpen  termék előállításunk feltételrendszere hatékonyabbá válik. Új csomagolástechnológia, gyártósori fejlesztés, üzemrész kialakítások valósulnak meg, víztisztító- és lágyító technológia kerül beszerzésre. A logisztikai folyamataink hatékonyabbá tételéhez új targoncákkal bővítjük  gépparkunkat. A korszerű hardver- és szoftveralkalmazások segítségével informatikai hátterünk fejlesztése is megvalósul.

 

A beruházás révén meglévő munkahelyeink megtartása, új munkahelyek kialakítása válik lehetővé, hatékonyságnövelő,  környezet- és energiahatékonysági törekvéseink is teljesülnek.

 

 

Sajtóközlemény elérhető PDF-ben is.

 

További információ kérhető:

EKO Konzervipari Kft.

Elérhetőség (+36 42 523 700, eko@ekokft.hu)