2015 | 12 | 17.

Sajtóközlemény

Komplex technológiafejlesztés megvalósítása az EKO Kft-nél

Az EKO Konzervipari Kft. 99,57 millió Ft támogatást nyert a "Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára" című pályázati kiírásban az Új Széchényi Terv keretében. A fejlesztés eredményeképpen komplex technológiai fejlesztés valósult meg.

A 99,57 millió forint európai uniós támogatás felhasználásával az EKO Kft. a projekt keretében eszközbeszerzést, informatikai szoftver, hardver fejlesztést illetve infrastrukturális beruházást valósított meg. Az 50%-os támogatási intenzitású projekt megvalósítása által cégünk elérte célját, mely a termék előállítás minőségének javítása,  a jövedelmezőség és költséghatékonyság növelése, az előállítás körülményeinek magasabb színvonalúvá tétele volt. A pályázat nyújtotta lehetőségek kihasználásával szervezetünk versenyképessége növekedett a multinacionális vállalatokkal szemben,  innovációs-  termék megújítási képességünk erősödött.

A projekt megvalósítási időszaka: 2014. március 3 - 2015. december 17.

Megvalósítási helyszín: 4400 Nyíregyháza, Vasgyár utca 9-13. hrsz.5826

A fejlesztés eredményeképpen  termék előállításunk feltételei  kerültek fejlesztésre. Legfontosabb elemei az új csomagolástechnológia bevezetése, gyártósori fejlesztés, üzemrész kialakítások, építési beruházás, víztisztító- és lágyító technológia  beszerzése. A logisztikai folyamatainkhoz kapcsolódóan új targoncákkal bővítettük gépparkunkat. Előzőek mellett  az informatikai és irányítási hátterünk fejlesztése is megvalósult mind hardver mind szoftver megközelítésben, így irányítási szoftver, operációs rendszerek, szerver, nyomtató,  asztali számítógépek és egyéb informatikai rendszerelemek és szoftverek beszerzése is megvalósult.

A beruházás révén vállaltunk komplex, környezetvédelemre és energiahatékonyságra irányuló törekvése is teljesült a projektben beszerzett energia hatékony berendezések aktiválása formájában.

Fejlesztésünk a megye és a régió gazdasági növekedését is elősegíti, biztos alapot teremt meglévő  munkahelyeink megtartására és  új munkahelyek teremtésére a jövőben.

Sajtóközlemény elérhető PDF-ben!

További információ kérhető:

EKO Konzervipari Kft.

Elérhetőség (+36 42 523 700, eko@ekokft.hu)